Zoo Melaka Akan Tingkatkan Tahap Keselamatan

Muhammad Afieq masih berada dirawat akibat kejadian 11 Disember lalu yang 
menimpanya. (Sumber gambar: Harian Metro)


MELAKA - Menurut pengarah Zoo Mealaka, Ahmad Azhar pihak pengurusannya masih lagi menjalankan siasatan di lokasi habitat siamang bagi meningkatkan lagi tahap keselamatan pengunjung.

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Beliau berkata, pihaknya akan mengkaji semula semula spesifikasi kolam termasuk memastikan air sentiasa pada tahap ketinggian yang sepatutnya kerana haiwan tersebut tidak boleh berenang dan takut akan air.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Kami masih lagi membuat kajian dan akan melihat dan meneliti semula keseluruhan pulau dimana tempat habitat siamang serta mencari punca bagaimana ia boleh terlepas dari pulau tersebut," katanya lagi.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pada minggu yang lalu, blog Speaker Pecah ada memaparkan berita mengenai seorang kanak-kanak lelaki berusia 3 tahun, Muhammad Afieq Haziq Kamarul Baharin, diserang dan digigit siamang yang terlepas itu. Pada mulanya dia menyangka bahawa siamang tersebut seperti jinak, tetapi ketika cuba mendekati haiwan tersebut, mangsa digigit sambil berpusing oleh siamang tersebut.

Mangsa masih dirawat di Hospital Melaka akibat gigitan siamang itu dan telah menerima tiga jahitan selepas kesan gigitan itu menampakkan tulang betis mangsa.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.