Shanghai sasar Drogba Selepas Anelka

Kelab Liga Super China, Shanghai Shenhua telah menetapkan tumpuan mereka pada Didier Drogba selepas mengumumkan untuk menandatangani perjanjian dengan rakan sepasukan dari kelab Chelsea, Nicolas Anelka pada hari Isnin semalam.

Anelka akan menyertai kelab Shenhua pada bulan Januari depan dalam perjanjian selama 2 tahun dan pengarah kelab Zhou Jun berkata, beliau bersedia untuk berbelanja besar sekali lagi untuk menambah pemain antarabangsa Ivory Coast, Drogba dalam skuadnya.


"Drogba adalah pemain yang berpengalaman. Kami mula dapat berhubung dengan dia pada dua minggu yang lalu," kata Zhou. "Dari perspektif kelab kami, kita hanya mampu mengatakan - jika dia sanggup untuk sertai kelab ini, kita amat mengalu-alukan niat dia."

Drogba, 33, memikirkan kontrak pada musim panas dan jumlah bayarannya tidak ada halangan untuk meneruskan perjanjian yang dicadangkan, Zhou mendedahkan bahawa Anelka, 32, akan mendapat gaji yang lumayan di Shenhua.

"Orang tahu bahawa gaji pemain Chelsea, Anelka dalam tahunan adalah sekitar €5.8 million (RM24.2 juta), jadi apabila dia hadir ke China, gajinya akan lebih daripada angka tersebut," katanya.

"Zhou berkata, beliau juga menjangka bekas jurulatih Bordeaux, Jean Tigana, tiba sebagai pengurus pada Januari depan, dan menegaskan bahawa beliau akan membawa masuk bakat-bakat dari luar, seperti Anelka dan Drogba kerana ianya adalah penting untuk pertumbuhan bola sepak Cina.

"Kami perlu membawa masuk bakat-bakat yang baik dari negara-negara luar untuk belajar daripadanya," jelas Zhou. "Tigana, kelihatan pada masa ini, beliau tidak menjadi masalah besar."

Shanghai Shenhu menduduki tempat ke-11 dalam Liga Super China tahun lepas.

Didier Drogba: Keluar kontrak pada musim panas ini.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.