Pesakit Mati Selepas Zakarnya Putus Digigit Tikus

Pada masa Ketua Menteri Mamata Banerjee berulang kali menggesa doktor dan jururawat supaya menjaga dan melayan pesakit dengan baik, seorang pesakit meninggal dunia selepas zakarnya didakwa digigit tikus di Hospital SSKM di Kolkata pada Jumaat (semalam).

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Arun Sandhukha, 53, dari Sreerampore, telah dimasukkan di wad kecemasan sejak 11 Disember lalu akibat mengalami radang paru-paru.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pihak berkuasa hospital berkenaan mengakui banyak tikus berkeliaran dalam wad namun enggan mengulas lanjut mengenai kejadian tersebut.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Tiada seorang jururawat berada bersama pesakit yang mengerang kesakitan. Zakar lelakinya putus digigit tikus," kata seorang saudara mangsa.

Menurut sumber, ahli keluarga mangsa yang datang melawat menemui Arun mati berlumuran darah.

Pada Sabtu lalu, seorang pekerja pembersih hospital yang pemabuk di Kolej Perubatan Calcutta dilaporkan mencabut topeng oksigen seorang bayi yang berusia tiga minggu dan mengakibatkan bayi tersebut mati.

Dalam satu lagi tragedi malang di sebuah hospital swast juga di Kolkata, pada 9 Disember lalu, lebih 90 orang mati lemas selepas terhidu asap dalam satu kebakaran di bangunan hospital tersebut.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.