Pemenang Loteri Terselamat Dalam Kemalangan

Kereta Ferrari milik Magee tersadai di belukar.


Pemenang loteri bernasib malang apabila dia hilang kawalan dan menyebabkan kereta Ferrari yang bernilai £173,000 (RM855.752) miliknya terbabas ke seberang jalan yang dipenuhi salji.

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ryan Magee, 30, yang memenangi loteri sebanyak £6.4 million (RM 31.66 juta) di EuroMillions pada tahun 2008 lalu, sedang memandu kereta Ferrari 458 Italia miliknya selaju 202 mph (325 km/h) pada jalan yang licin dan berais.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Beliau melanggar pagar kawat berduri dan pagar kayu yang berat di seberang jalan itu sebelum keretanya terlanggar batu-batu besar dan terus terbabas masuk ke dalam belukar tersebut.sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ferrari miliknya dilaporkan hanya mengalami kerosakan kecil berikutan kejadian itu yang berlaku di jalan yang berhampiran dengan bandar Derry, Utara Ireland.

Seorang saksi berkata, " jalan tersebut sangat licin semenjak pagi tadi dan ia dipenuhi dengan salji beku."

Ferrari tersebut mempunyai tayar yang mencengkam dan berharga kira-kira £4,400 (RM 21,764) tetapi masih tidak boleh mengawal kereta tersebut dalam keadaan jalan yang licin.

Menurut sumber, Magee adalah seorang pakar IT, telah memenangi loteri di EuroMillions selepas membeli 11 tiket loteri di empat bandar yang berasingan.

Menurut sumber pihak polis, beliau turut didenda sebanyak £200 (RM 989) kerana mengaku bersalah dalam kejadian kerana menggunakan telefon bimbit ketika memandu.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.