Motorola Droid Xyboard 10.1 Diperkenalkan SemulaMotorola Xoom adalah tablet yang pertama menggunakan Android Honeycomb dan tidak mempunyai butang navigasi, kebanyakan pengulas dan pengguna berasa teruja apabila menggunakannya. Walaupun menawarkan harga yang cukup berpatutan, tidak ramai yang membeli dan akhirnya, Motorola akan kehilangan modal pada tablet tersebut.

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Tetapi syariakt itu tidak sesekali berputus asa, terutamanya mereka sekarang dibawah naungan Google, selepas kejayaan dalam pelancaran Droid 3, Droid RAZR dan Droid 4, kesemuanya cukup menarik dan dilakukan lebih baik daripada Xoom yang boleh (meskipun untuk berlaku adil, telefon pintar mereka terdapat banyak aplikasi yang tersedia untuk Gingerbread, dan bukannya untuk Honeycomb sahaja apabila ia keluar nanti), mereka telah mengumumkan dan melancarkan tablet Droid Xyboard, dua daripadanya mempunyai skrin berukuran 10.1 inci dan 8.2 inci.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pada asalnya Xyboard 10.1 adalah pegganti bagi Xoom,atau versi yang dibuat semula. Reka bentuknya mengambil masa yang lama daripada reka bentuk Droid RAZR, dengan bentuk yang sama  seperti berbucu 6 dan housing ultra yang nipis. Kualiti yang dibuat dengan baik, bahagian depan dilindungi dengan kaca Gorilla (Gorilla glass) yang besar,sisinya mempunyai plastik getah yang lembut yang menjadikannya mudah untuk dipegang. Ia kelihatan seperti RAZR dan Droid 3 dan 4.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Paparan IPS berukuran 10 inci dan berkemungkinan ianya adalah sama yang telah digunakan pada Xoom yang pertama. dengan persamaan resolusi 1280x800 piksel dan reproduksi warna yang besar, kecerahan, kontras dan sudut pandangan, dan pada dasarnya semua yang ada pada tablet ini adalah bagus dan selesa.

Ciri-ciri perkakasan komputerXyboard Droid 10.1 tidak banyak perbezaan dari Xoom, tablet ini mempunyai WiFi N, Bluetooth dan radio GPS, kamera 5 megapiksel di belakang dan bagi merakam video atau panggilan video (video call) mempunyai kamera di hadapan yang berkuasa 1.3 megapiksel. Malangnya, tablet ini tidak mempunyai slot kad memori SD, jadi anda perlu memilih salah satu daripada tiga pilihan iaitu 16GB, 32GB dan 64GB, bagi anda yang ingin meningkatkan had kad memori, anda akan diminta membayar $100 (RM318).

Xyboar 10.1 menggunakan TI OMAP 4430 chipset dan bekerja pada 1.2 GHz. 1GB RAM sebenarnya membantu, lebih-lebih lagi apabila anda sedang menggunakan lebih sedozen aplikasi pada masa yang sama.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.