Masa Untuk Timeline Di FacebookSAN FRANCISCO - Suka atau tidak, inilah masanya untuk Timeline.

Wajah baru Facebook, mula ditunjukkan pada persidangan pengusaha Facebook di sini pada September, dilancarkan ke seluruh dunia, pada hari Khamis yang lalu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Fungsi Timeline adalah menawarkan kepada pengguna  untuk membuat sejarah visual peribadi sama seperti buku skrap digital. Ada sesetengah telah membandingkan Timeline seperti MySpace.

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
800 juta pengguna Facebook boleh menunggu mesaj pemberitahuan  muncul di skrin mereka atau boleh pergi ke facebook.com/about/timeline untuk mendapatkan Timeline. Sekiranya mereka berbuat demikian, maka profil mereka akan beralih ke wajah yang baru. Timeline juga boleh didapati pada peranti skrin sesentuh dengan menaip m.facebook.com dan Facebook untuk Android.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Jika anda meletakkan gambar atau apa sahaja yang memalukan di Facebook, anda masih mempunyai tujuh hari  selepas bertukar ke Timeline untuk menukar gambar tersebut dari profil anda sebelum Timeline menjadikan tetapan itu sebagai lalai (default) pada halaman profil anda.

Ketua Pegawai Eksekutif di Bahagian Penyelidikan, Ray Wang, berkata Timeline perlu meningkatkan pengalaman pengguna dengan menambahkan panduan yang terperinci pada profil seseorang.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.