Kelab Dari Kemboja Akan Ganti Harimau Muda B

Preach Khan Reach FC telah menjadi Juara Piala FA Kemboja 
musimlalu. (Sumber gambar: Portal Sukan) Kelab ternama dari Kemboja, Preach Khan Reach FC, akan menggantikan tempat Harimau Muda B (skuad bawah 19 tahun) bagi aksi Piala FA Malaysia musim depan. Demikian adalah kata putus daripada Jawatankuasa Pertandingan Temapatan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pengerusinya, Datuk Hamidin Mohd Amin berkata, keputusan itu diumumkan kerana mendapati skuad Harimau Muda B akan terbabit dalam dua kejohanan jemputan serantau iaitu Kejohanan Tiga Penjuru di Singapura dari 17 hingga 21 Februari dan Kejohanan Piala Hassanal Bolkiah di Brunei dari 25 Februari hingga 5 Mac.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Pasukan Kemboja itu hanya menggantikan tempat skuad Harimau Muda B untuk saingan Piala FA sahaja dan akan menjadikan Stadium Nasional Bukit Jalil sebagai stadium utama mereka nanti. Menurut laporan, kelab ini merupakan Juara Piala FA Kemboja musim lalu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Datuk Hamidin juga berkata, Persatuan Bola Sepak Singapura (FAS) akan menanggung segala kos terlibat untuk pengadil dari Malaysia yang mengadili perlawanan melibatkan pasukan Lions XII (skuad bawah 23 tahun Singapura) dengan 13 pasukan lain dalam saingan Liga Super di negara republik itu.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.