Kalimah "Allah" Pada Puntung Rokok

Lambang yang dipercayai menyerupai kalimah Allah.


KUALA BERANG - Seorang lelaki terkejut apabila salah satu puntung rokok yang berada di dalam bekas habus rokok itu ada menyerupai lambang kalimah Allah. Kejadian itu juga mengejutkan ramai pihak termasuklah kawan sepejabatnya sendiri.

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Junaidi Jusoh, 25, yang berasa hairan dengan penemuan itu mula curiga dengan lambang yang terdapat pada puntung rokok berkenaan yang dianggapnya sengaja diwujudkan oleh pihak tidak bertanggungjawab.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Lambang yang tercetak itu dipercayai rokok dari luar negara dan ini mungkin perbuatan daripada pihak yang tidak bertaggungjawab yang sengaja mahu memperlekehkan kalimah berkenaan.sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Jika perokok membuang puntung rokok ini di serata tempat dan dipijak, ianya seolah-olah menghina agama Islam yang sepatutunya diangkat tinggi martabatnya," katanya.

Menurutnya, dia menghubungi Pejabat Agama Daerah Hulu Terengganu untuk memaklumkan hal berkenaan dan beberapa kakitangan daripada jabatan itu untuk tampil serta melihat sendiri puntung rokok yang dimaksudkan.

"Menurut perbincangan saya dan kakitangan itu, mereka memberitahu rokok tersebut memang ada dijual dan berasal dari luar negara yang diseludup masuk ke sini (Malaysia), tetapi lambang yang dicetak pada puntung rokok tidak sepatutnya menyerupai kalimah Allah kerana ianya akan membangkitkan kemarahan daripada orang Islam itu sendiri," katanya yang berasal dari Kampung Kolam.

"Saya harap pihak berkenaan perlu memantau isu sebegini kerana percaya semua itu adala muslihat disebaliknya," katanya lagi dengan tegas.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.