Diserang Siamang

MELAKA - Akibat asyik bermain dengan siamang yang disangkakan jinak, seorang kanak-kanak parah di bahagian betis akibat digigit oleh siamang yang terlepas itu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Saya sangka siamang tersebut dilepaskan oleh pengawal zoo tersebut untuk hiburan pengunjung. Sebaik menghampirinya, haiwan tersebut mengejar anak saya lalu mengigit betis sambil berpusing-pusing," kata Kamarul Baharin Othman, 37 , bapa kepada Muhammad Afieq Haziq, 3. Betis mangsa dilaporkan terkoyak dan menampakkan tulang akibat digigit oleh siamang liar yang berlaku pada jam 2.30 petang kelmarin.

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Selepas kejadian, mangsa dikejarkan ke Hospital Melaka (HM) dan telah menerima tiga jahitan sebelum dibenarkan pulang. Pembedahan pada betis mangsa mengambil masa selama tiga jam bermula 9 pagi.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Menurut bapanya, dia kesal kerana pada waktu kejadian tiada seorang petugas zoo yang berada ditempat kejadian untuk memberkan bantuan kecemasan.

Sementara itu, isterinya, Anita Leman, 35, berkata selepas kejadian tersebut, mereka sekeluarga mengalami trauma dan mungkin akan lebih berhati-hati selepas ini.


1 komen:

  1. biler ko buli siamang nie ko kata jinak.
    biler siamang nie gigit ko kata jahat..ishh manusia manusia

    ReplyDelete

Powered by Blogger.