Batman Kembali Dalam The Dark Knight Rises

Filem The Dark Knight Rises akan mula ditayangkan tahu 
hadapan (2012). (Sumber Gambar: Wikipedia)


Filem The Dark Knight Rises adalah satu filem mengenai superhero yang akan ditayangkan tak lama lagi. Filem diarahkan oleh Christopher Nolan dan skrip ditulis oleh Nolan dan saudaranya, Jonathan. Berdsarkan watak Batman dalam DC Comics, filem ini akan menjadi filem Batman siri ketiga bagi Nolan, selepas sekuel Batman Begins (2005) dan The Dark Knight (2008).

sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Filem ini dibintangi oelh Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman dan Morgan Freeman sebagai Batman/Bruce Wayne, Alfred Pennyworth, James Gordon, serta Lucius Fox.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Filem ini mengisahkan tentang kejadian selepas lapan tahun peristiwa-peristiwa daripada fiel The Dark Knight dan akan memperkenalkan watak-watak seperti Selina Kyle (Ane Hathaway) dan Bane (Tom Hardy) iaitu masin-masing adalah penjahat dari mitologi Batman.sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com

Filem ini akan mula ditayangkan pada musim panas tahun hadapan (2012). Pada 2008 yang lalu, file The Dark Knight telah mendapat kutipan di seluruh pawagam dunia sebanyak $1,001,921,825 (RM3.18 billion), dan mungkin filem seterusnya ini akan mencipta sejarah sekali lagi disamping dapat mengangkat nama pengarah dan penulis skrip filem ini sendiri.

0 komen:

Post a Comment

Powered by Blogger.