close button

close button

WTF - "Kami Hanya Mabuk Dan Tidak Buat Maksiat"

http://speakerpecah.blogspot.com

Kami bukanlah ulama', ustaz atau pendakwah yang mempunyai ilmu agama yang penuh di dada, tetapi melihat kejadian ini, kami rasakan mereka lebih teruk. Tidak tahu mana yang halal dan mana haram. Yang haram itu dikejar, yang halal itu diperlekehkan. Terbaru, kami menjumpai gambar ini dari sini yang melihatkan seorang remaja perempuan memegang sebotol minuman keras atau arak bersama tiga atau empat lelaki lain di dalam bilik di sebuah hotel.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Melihat kenyataan yang dibuat, dia bersama beberapa lelaki berkenaan berbuat demikian hanya untuk menyambut hari jadinya sahaja. Seterusnya, dia menyatakan bahawa dia bersama lelaki itu hanya mabuk dan tidak membuat sebarang bentuk maksiat (zina). WTF!
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Bayangkan jika ahli keluarganya tahu mengenai kejadian ini, pasti mereka akan malu dek kerana anak yang mereka percaya selama ini bersikap jijik dan liar sehingga sanggup meminum arak sesuka hati dan mempunyai pergaulan bebas yang tidak terkawal.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Kami harapkan kesemua pembaca dapat menjadikan kejadian ini sebagai satu iktibar dan sekiranya anda mempunyai anak, adik, atau kawan sekali pun, pastikanlah mereka ini tidak terjebak dengan gejala-gejala kurang sihat ini.



*Kami memohon maaf sekiranya ada kesilapan tentang entri ini dan menyinggung mana-mana pihak.

11 komen:

  1. siapa nie. artis ke. tak kenal pun

    ReplyDelete
  2. kemungkinan tidak, tapi isu ni dh popular kt FB dan blog2 lain.

    ReplyDelete
  3. hmm.. dah tgok dah budak2 dalam gmbar ni.. thun ni patutnya dia spm.. masyaAllah.. moga dia mendapat rahmat-Nya...

    ReplyDelete
  4. owh, budak ni dari mana ye nur ?

    ReplyDelete
  5. isu ni mmg betul. dia ada post dkat blog dia. msa ni di smbut birthday dia msa 22/10/2011. dia sgt bgga n brterima ksih kat member2 sbb buat birthday n private party lg. dia mgaku dia suka 'get drunk'...dr cerita dia dlm blognya, dia anak tunggal.

    ReplyDelete
  6. pegi mampos mahluk perosak

    ReplyDelete
  7. dah minum arak tapi x buat seks.... nampak sgt penipu... kalo dah mabuk ko mesti lagi layan bodoh

    ReplyDelete
  8. moga di buka pintu hati... yang haram tetap haram...

    ReplyDelete
  9. Anonymous02 May, 2012

    natasya loffa, budak kuantan

    ReplyDelete
  10. Dah lame tak berjenah dalam dunia maya . Bertahun dah cerita ni , alhamdulilah dengan keadaan sekarang . Saya memohon ribuan pertolongan , saya memohon blogger hapuskan tentang entry ini . Saya harap sangat . Terima kasih .

    ReplyDelete

Powered by Blogger.