close button

close button

Lelaki Diserang Pekerja KFC Nafi Provokasi (Video)

Berita berkaitan [Pekerja KFC Serang Pelanggan Di i-City (Video)]

http://speakerpecah.blogspot.com

SHAH ALAM - Seorang lelaki berbangsa Cina yang didakwa telah diserang oleh pekerja sebuah restoran Kentucky Fried Chicken (KFC) pada Isnin lalu menafikan tuduhan bahawa beliau telah mengeluarkan kata-kata bersifat perkauman ke atas pekerja kedai makanan segera itu sehingga menyebabkan berlaku pergaduhan.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Danny Ng, 26, ketika menceritakan semula insiden tersebut berkata, beliau berasa marah kerana menunggu lama di dalam barisan pelanggan, tetapi kemudiannya diberitahu bahawa makanan yang ditawarkan itu telah pun habis.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Akibat bengang dengan kenyataan itu, beliau memarahi pekerja berkenaan dengan suara yang kuat, tetapi beliau mendakwa tidak menggunakan kata-kata kesat ataupun yang bersifat perkauman.

Beberapa pengguna internet yang menyaksikan rakaman insiden berkenaan mendakwa Ng telah menghamburkan kata-kata bersifat perkauman kepada pekerja berkenaan sehingga menyebabkan lelaki itu diserang oleh pekerja restoran tersebut.

Ng memanggil sidang media di pejabat ahli parlimen Segambut, Lim Lip Eng untuk emnafikan dakwaan tersebut.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Ada yang dakwa saya telah mengatakan perkara yang menghina agama dan kaum. Saya tidak berkata sebegitu.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
"Ada juga yang menuduh saya mabuk pada malam itu. Tetapi saya tidak mabuk dan tidak minum minuman keras," katanya lagi.

Sementara itu, KFC Malaysia dalam satu kenyataan di Facebook semalam berkata syarikat tersebut masih menyiasat insiden berkenaan.

"Sebaik saja siasatan selesai, syarikat itu akan mengambil tindakan sesuai utnuk menangani apa-apa pelanggaran ke atas tatacara pengendalian dan piawai khidmat pelanggannya," menurut kenyataan itu.



Sumber: Anak-anak Negeri Sembilan

7 komen:

  1. Mmg ptut pn lu kena terajang.kalau lu xsakitkan hati mamat tu,xkan dia nak serang lu bro,so fikir2kan la....

    ReplyDelete
  2. mmg patot pon kena. owg lain tak kata apa asal laki cina tu nak angin? dah habis nak bt cmna. pegi la cari tempat lain. !

    ReplyDelete
  3. siapa dia nak marah pekerja kfc tu?apa kelayakan dia nak marah?ada share dengan kfc tu ke...kat situ dah nampak yang dia salah..orang marah mana ada cakap yang baik2...apa bodoh lah si celaka nie..pastu pi jumpa orang politik kenapa lak...nampak sangat perkauman kau bodoh,....aku igt pandai sangat bangsa diaorg nie..rupanya pandai cakap je..bodoh sesangat...kira nak tunjuk gangster lah...bila2 masa mamat yang sebat dia tu leh kena pukul baliklah..macam ada tengok video along cina nie kena tibai separuh mati...time tu pandai lak nak minta ampun...

    ReplyDelete
  4. setakat cakap semua orang pun boleh la !

    ReplyDelete
  5. Mmg dya xpatut marah pekerja 2...but CUSTOMERS ALWAYS RIGHT...

    ReplyDelete
  6. SOKONG...CUSTOMERS ALWAYS RIGHT....SAPA XMARAH KALO TGU BERJAM2 PAS 2 KATA DA HABIZ...XP CINA 2 KENA BUAT IKOT RULES COMPLAIN KT MANAGEMENT LA...DYA XDA HAK NK MARAH PEKERJA....PEKERJA 2 KENA P CARI DYA LUAR KFC...BRU SYOOKKKK....:D

    ReplyDelete
  7. i was there..n yes..he said so!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.